Search
Close this search box.

Filmverzorging

XPEL Product Verzorging

Zorg ervoor dat u de onderhoudsinstructies gebruikt voor het type product dat u heeft gekocht. Als u niet zeker weet welk product u heeft, neemt u dan contact op met uw installateur of verkoper voor verificatie. Het gebruik van verkeerde onderhoudsprocedures kan uw producten permanent beschadigen.

ULTIMATE PLUSTM

Volg deze simpele instructies om uw folie in topstaat te houden:

 • Wacht 48 uur na uw installatie met het wassen van uw auto. 
 • Verwijder insecten of andere vlekken z.s.m. met XPEL Film Cleaner.
 • Hardnekkige vlekken kunnen worden verwijderd met 99% isopropyl alcohol. Let goed op dat deze chemicaliën niet op de verf van uw auto komen. 
 • Seal minstens eenmaal per 3 maanden met XPEL PAint Protection Sealant om hoogglans te behouden. Installatie instructies vindt u hier: Sealant Instructions
 • Lichte krasjes in de folie zullen op kamertemperatuur zichzelf helen in 20-30 minuten. In een koudere omgeving kunt u dit proces versnellen door warm water (50 graden Celsius) over de bekraste gebieden te schenken.
 • Vermijd het gebruik van een hogedrukreiniger in de buurt van de randen van de folie, dit kan leiden tot het loslaten of beschadigen van de folie.
 • Detailing klei kan gebruikt worden om verontreinigingen te verwijderen van de folie.

STEALTHTM

Volg deze simpele instructies om uw folie in topstaat te houden:

 • Wacht 48 uur na uw installatie met het wassen van uw auto.
 • Verwijder insecten of andere vlekken z.s.m. met XPEL Film Cleaner.
 • Hardnekkige vlekken kunnen worden verwijderd met 99% isopropyl alcohol. Let goed op dat deze chemicaliën niet op de verf van uw auto komen.
 • U kunt onze XPEL Paint Protection Sealant gebruiken om te helpen de afwerking te behouden, maar let goed op dat u alles in een gelijkwaardig patroon afwerkt zodat de folie geen oneven afwerking krijgt. Wij adviseren u dit proces door een professional te laten doen. Installatie instructies vindt u hier: Sealant Instructions
 • Lichte krasjes in de folie zullen op kamertemperatuur zichzelf helen in 20-30 minuten. In een koudere omgeving kunt u dit proces versnellen door warm water (50 graden Celsius) over de bekraste gebieden te schenken.
 • Vermijd het gebruik van een hogedrukreiniger in de buurt van de randen van de folie, dit kan leiden tot het loslaten of beschadigen van de folie.

XPEL Automotive Raam Tint Verzorging

PRIMETM Automotive raamfolies zijn ontworpen om hun feilloze afwerking en helderheid voor vele jaren te behouden. Volg deze simpele instructies om uw ramen in topstaat te behouden:

 • Houd rekening met een wazige look of vochtige bubbeltjes op uw XPEL Raam Tint tot maximaal 10 dagen na de installatie. Wanneer de vloeistof die is gebruikt voor de installatie compleet is opgedroogd, zal uw XPEL Raam Tint perfect zijn.
 • Wacht ongeveer 5 dagen na de installatie voordat u uw ramen naar beneden rolt of deze schoonmaakt. Uw installateur kan u hierover meer vertellen.
 • Gebruik voor het schoonmaken van uw ramen een microvezel doekje dat lichtelijk gedept is in water. Als het nodig is, kunt u ook milde (zonder ammoniakbasis) glasreinigers gebruiken.
 • Vermijd het gebruik van schurende materialen zoals een schuursponsje, om uw getinte ramen mee schoon te maken.

Voor meer informatie kunt u onze Automotive Raam Tint FAQ pagina bezoeken: Click here

Verwijder lakbeschermingsfolie

Het professioneel verwijderen van de folie is aanbevolen. Als dit echter niet mogelijk is, volg dan deze instructies:

 • Het verwijderen van de lakbeschermingsfolie moet worden gedaan d.m.v. een stomer. Dit proces zorgt ervoor dat de folie soepel blijft en hierdoor kan het van de auto worden “gerekt”.
 • Pel een hoek van de folie omhoog met je nagel. 
 • Trek de folie naar je toe in een hoek kleiner dan 45 graden (zie figuur 8a). Deze hoek is erg belangrijk omdat deze ervoor zorgt dat de zelfklevende laag ook van de auto af komt i.p.v. dat deze blijft kleven. De folie moet van de auto worden “gerekt”
 • Als er toch een stuk van de zelfklevende laag blijft zitten op de auto, gebruik dan de lijmverwijderaar om te helpen de zelfklevende laag toch goed te verwijderen.

Voor meer informatie kunt u onze lakbeschermingsfolie FAQ pagina bezoeken: Click here

FUSION PLUSTM

Nazorg

Het gebruik van XPEL Aftercare producten tijdens het wassen van uw auto zal de levensduur van uw FUSION PLUSTM significant verhogen. Onze producten zijn ontworpen om onze coatings te complimenteren en deze combinatie zorgt ervoor dat uw auto er langer als nieuw uitziet.

Wassen

Voor de het beste resultaat raden wij aan uw auto wekelijks te wassen met XPEL Rinse Free Car Wash om de opbouw van overmatige vervuiling tegen te gaan. Vermijd wassen in direct zonlicht om strepen en watersporen te minimaliseren. Was vanaf het dak naar beneden zodat de vieste delen als laatst worden schoongemaakt. Gebruik alleen de aanbevolen milde zepen en vermijd hoge druk reinigingen en hoog PH wasmiddel.

Drogen

Droog de auto altijd met een schoon, zacht, pluis vrij microvezel doekje of een luchtpistool.  Laat water nooit uit zichzelf opdrogen! Kraanwater kan mineralen bevatten die sporen achterlaten op uw coating en zo voor watervlekken zorgen. Voor de beste resultaten kunt u de XPEL Microvezel Doekjes gebruiken die zijn ontworpen om water te absorberen. Poets altijd kalm en beheerst. 

Detailing

Voor de beste resultaten volgt u de was- en drooginstructies hierboven. Vervolg deze stappen met de XPEL Detail Spray om overgebleven vingerafdrukken en vlekjes op uw lakbeschermingsfolie te verwijderen. U kunt de XPEL Ceramische Boost aanbrengen voor een extra glans over uw auto. Volg al deze stappen buiten het bereik van direct zonlicht om watervlekken en strepen de minimaliseren.

Vlek verwijdering

Gebruik nooit agressieve producten om uw lak te polijsten of om uw auto vlekvrij te maken.

Inspectie van uw voertuig

Om uw FUSION PLUSTM garantie te behouden moet u de gecertificeerde FUSION PLUSTM installateur die uw originele coating heeft geplaatst elke 12 maanden tijdens de garantieperiode bezoeken. Tenzij u een adreswijziging heeft gehad. Wanneer dit het geval is, als dit het geval is, neem dan contact op met XPEL via ons contactformulier .

Dank u!

Uw verzoek is ingediend en ontvangen. Geef ons alstublieft 24 uur om te reageren. Als u ons wilt bellen, kunt u ons bereiken op +31 (0) 13 467 55 47.

U staat op het punt de website te verlaten

Klik op “Doorgaan” om naar XPEL.com te gaan, een Engelstalige website. Sluit dit bericht als je op xpel.nl wilt blijven.