FAQs

Veelgestelde vragen over onze producten

Lakbeschermingsfolie

De folie kan gewaxt worden zolang de concentratie van het product wat u daarvoor gebruikt niet meer dan 5% Nafta of kerosine bevat. Daarnaast mag het ook geen kleurstoffen bevatten. Voor de beste resultaten raden wij aan onze XPEL Flawless Finish Paint Protection Film Sealant te gebruiken. Dit product is speciaal ontwikkeld voor gebruik met polyurethaan beschermingsfolie voor maximale bescherming en glans en bevat daarnaast ook geen ingrediënten die na verloop van tijd verkleuren. 

Ja, lakbeschermingsfolie kan op elk glad gelakt oppervlak worden toegepast. 

Onze ULTIMATE PLUSTM en STEALTHTM folie heeft een garantie van 10 jaar. Deze garantie dekt: vergeling, vlekken, delamineren, scheurtjes, loslatende stukjes, bobbelvorming en meer. Meer informatie over onze garantie kunt u vinden op onze Warranty Information page

Ja. Het proces is hetzelfde als dat van normale verf: maak het oppervlakte nat met een smeermiddel zoals water met zeep en wrijf het oppervlak vervolgens voorzichtig in met het kleiblokje. Voor hardnekkige vervuiling, insecten, vogelpoep of harde watervlekken kunt u Simple Green (schoonmaakproduct) gebruiken als smeermiddel voor de detailing klei.

Er is geen speciaal onderhoud vereist voor onze ULTIMATE PLUSTM. De folie gaat echter wel langer mee en is makkelijker schoon te maken als het 2 keer per jaar wordt behandeld met onze XPEL Flawless Finish Paint Protection Film Sealeant set.

Al onze folies kunnen op Chroom geïnstalleerd worden, hoewel de afwerking er dan iets anders uitziet dan wanneer deze onbeschermd wordt gelaten. Wij raden uw installateur aan een klein staaltje op het gewenste oppervlak aan te brengen zodat u kunt zien hoe het Chroom eruit ziet voordat u de beslissing neemt deze te beplakken.

ULTIMATE PLUSTM heeft een garantie van 10 jaar tegen een reeks problemen waaronder vergeling. Meer informatie over ons garantiebeleid kunt u vinden op onze  Warranty Information page

We zijn momenteel bezig met een limited beta versie van onze ULTIMATE PLUSTM Film in glanzend zwart, mat zwart en glanzend wit. Neem u alstublieft contact op met onze klantenservice voor de huidige beschikbaarheid.

De heldere laag is een zelfherstellende laag en is ongeveer 13 micrometer dik. Als deze laag wordt doordrongen, dan zal de folie niet meer zelf herstellen.

Nee dat hebben wij (nog) niet. 

Als consument kunt u geen PPF rechtstreeks kopen bij ons omdat de installatie erg lastig is zonder een training te hebben gevolgd. Om deze reden raden wij aan om de installatie uit te laten voeren door een van onze installateurs. Voor een installateur in uw omgeving, kunt u kijken op onze Installer Locator

Nee. Vanwege de impact absorptie van Lakbeschermingsfolie is de brekingsindex van de folie te verschillend van die van de voorruit. Vanwege dit verschil veroorzaakt het samenvoegen van de twee een verstoring bij het kijken door het glas. Deze verstoring is gevaarlijk en onacceptabel voor de inzittenden van het voertuig. 

Jazeker, TRACWRAPTM kan op vinyl worden toegepast.

Omdat het product door onafhankelijke installateurs wordt geïnstalleerd, variëren de kosten sterk op basis van locatie, arbeidskosten en ervaring van de installateur. Ga naar: XPEL Installer Locator voor een schatting van een lokale installateur bij u in de buurt. 

Het is altijd het beste om eerst contact op te nemen met uw XPEL-installateur en uw zorgen te uiten. We doen ons best om een netwerk van installateurs te onderhouden welke achter hun werk staan en kwaliteit willen leveren. Als uw installateur hierna uw zorgen niet, of niet naar tevredenheid kan beantwoorden neem dan contact op met onze klantenservice voor hulp. Zij zullen u in contact brengen met de XPEL-vertegenwoordiger voor uw regio welke zal werken aan een oplossing voor uw probleem. 

Jazeker,elk glad gelakt oppervlak kan worden bedekt in lakbeschermingsfolie.

Hoewel er geen reden is om STEALTHTM te waxen, raden we aan om onze XPEL Flawless Finish Paint Protection Film Sealant te gebruiken. Wanneer u de sealant aanbrengt moet u in kleine gedeeltes werken en alle overtollige delen grondig wegvegen voordat u naar het volgende gedeelte gaat.

Jazeker, maar wacht hiermee tot 48 uur na de installatie van de folie zodat deze goed kan hechten en er niks mis kan gaan. 

Dank u!

Uw verzoek is ingediend en ontvangen. Geef ons alstublieft 24 uur om te reageren. Als u ons wilt bellen, kunt u ons bereiken op +31 (0) 13 467 55 47.

U staat op het punt de website te verlaten

Klik op “Doorgaan” om naar XPEL.com te gaan, een Engelstalige website. Sluit dit bericht als je op xpel.nl wilt blijven.